Хто демонтуватиме? Стало відомо, коли Гаага винесе рішення щодо нелегітимного Кримського мосту

Арбітражний трибунал в Гаазі повинен почати розглядати клопотання України про порушення міжнародного морського права в зв'язку з будівництвом Росією Керченського моста в окупованому Криму у 2018 році.

Кримський міст. Ілюстрація:ONLINE.UAУ 2019 році Арбітражний трибунал в Гаазі ухвалить рішення за клопотанням Києва про захист суверенних інтересів України в зв'язку з будівництвом Росією Кримського мосту. Таку думку висловила на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради представник президента в парламенті, нардеп від БПП Ірина Луценко, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

"У зв'язку з незаконним будівництвом Керченського мосту, за дорученням глави держави, згідно з конвенцією ООН з морського права, Україна подала в Арбітражний трибунал клопотання про захист суверенних інтересів України... Ми бачимо міжнародну підтримку України з приводу порушення морського права. Думаю, що до кінця 2018 року почнуть розглядати це питання, і в 2019 році ми будемо чекати результату", - заявила Луценко.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...