Хто кого у "гібридній війні": Україна має знищити російську імперію, інакше знищать нас, - науковець

Україна має перемогти агресивну Росію, інших варіантів немає, каже професор.

Російська агресія проти України триватиме доти, поки перемогу не отримає одна зі сторін. Тому історична місія України - знищити російську імперію. Про це сказав правознавець-міжнародник Володимир Василенко, інформують Патріоти України.

"Росія, російська владна еліта та російське суспільство вважають Україну своїм екзистенційним ворогом. І це повинні усвідомити всі - керівництво України, наша еліта.

Остаточна мета РФ полягає у тотальному знищенні української нації, ліквідації незалежної державності України, знищення України як суб'єкта міжнародного права і як геополітичної реальності. Будуючи нашу політику з Росією, ми повинні виходити з цього положення. Це факт.

Зараз Росія реалізує свою мету шляхом війни. І ця війна розпочалася не у лютому 2014-го, а більше 300 років тому. Триває зараз і триватиме доти, доки перемогу у цій війні не отримає одна зі сторін. Переможцем має бути Україна.

Історична місія України полягає у тому, щоб знищити російську імперію, вважає правознавець.

"Гібридна війна, яку веде Росія, насправді має 2 складові. Перше - це збройна агресія, друге - гуманітарна агресія. Збройна - це фізичне знищення українців. Гуманітарна - знищення національної ідентичності країни та знищення її остаточно.

Країна може зазнати поразки внаслідок збройної агресії, але вона неодмінно звільниться та відновиться, якщо буде збережена її ідентичність. Якщо ж країна втрачає свою ідентичність, вона ніколи не відновиться.

Гуманітарна агресія - це мовно-культурна війна, інформаційно-пропагандиська, війна проти української історичної пам'яті та конфесійна.

Тому висновок - у протиборстві з Росією Україна може вистояти лише як українська Україна, яка покладається, насамперед, на власні сили та одночасно спирається на своїх союзників і партнерів", - пояснив Володимир Василенко.

"Повернення окупованих територій - це стратегічний пріоритет. Його можна досягнути шляхом максимальної єдності країни, боротьбою з гуманітарною агресією. Потрібно постійно підвищувати обороноздатність, мобілізацію всіх ресурсів держави і суспільства для боротьби з агресором. На жаль, поки цього досі немає.

Необхідні рішучі дії влади, спрямовані на безжальне знищення ворожої агентури, яка зараз вільно почуває себе. Придушення п'ятої колони і припинення шкідливої діяльності "корисних ідіотів", яких дуже багато.

Також повинні чітко усвідомити - збройна агресія Росії відбувається не на сході України. Є війна проти всієї України. І війна - на знищення.

На успіх можна розраховувати лише в тому випадку, коли посадовці всіх рівнів позбудуться комплексу малоросійської меншовартості, а керівництво держави спиратиметься на українську більшість, а не олігархічну меншіть, вестиме рішучу боротьбу з корупцією.

Потрібна послідовна і цілеспрямована гуманітарна політика. Треба остаточно вирішити мовне питання, ухвалити закон про українську мову як державну. Які території окупувала Росія? Ті, де відбулася систематична і повна зачистка всього українського. При потуранні, до речі, української влади. Якби формувалася міцна ідентичність, то того, що відбулося 2014-гоі, ніколи би не трапилось", - сказав правознавець.

Джерело: Газета.ua

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...