"Хто вбив Катю Гандзюк?" Суд не зміг визначитись, що робити з Мангером

Не допомогла і 4-годинна перерва

Шевченківський райсуд Києва продовжить обирати запобіжний захід голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, 13 лютого. Суддя вирішив оголосити перерву в засіданні до 12.30 на середу, 13 лютого, зазначають Патріоти України.

Перенести засідання попросили адвокати Мангера. Вони заявили, що не встигли ознайомитися з матеріалами виробництва. Захист оперував тим, що їм потрібен перекладач матеріалів з німецької мови. Захисники Мангера стверджував, що документи, які вони мають, можуть бути корисними у справі.

Також адвокати попросили суд зобов'язати прокурорів надати диск з показаннями Павловського і торбину. Вони відзначили, що часткові розшифровки з диска є, але самого диска немає в матеріалах і захист не може його подивитися. Суддя задовольнив і це клопотання.

Обвинувачення зазначило, що захист самостійно має попіклуватися про перекладача. Суддя зазначив, що захист до завтра матиме час, щоб залучити перекладача.

Сторона захисту також затребувала викликати на допит підозрюваних Ігоря Павловського та Сергія Торбіна, на чиї свідчення посилалося обвинувачення. Адвокати затребували диск допиту. Захисники Мангера, припустили, що без диску не зрозуміло чи відповідають дійсності свідчення Торбіна і Павловського. Зокрема, за словами адвокатів, "може виявитися, що вони читали з папірця".

Суд вирішив задовольнити клопотання адвокатів і доручив прокуратурі додати до матеріалів справи диск допиту підозрюваних.

Мангера в суді захищають 5 адвокатів, серед яких Костянтин Глоба, Олександр Шадрін і Андрій Левковець. Ці адвокати також захищають права народного депутата Надії Савченко, екс-лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана, екс-мера Слов'янська Нелі Штепи.

Прокуратура клопотала про обрання Мангеру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...