"Хто вбив Катю Гандзюк?": Суд заарештував Мангера

Прокуратура наполягала на арешті, оскільки підсудний має будинок у Відні і може втекти. В кожному разі голова Херсонської облради навряд довго пробуде за гратами

Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє Insider Шевченківський районний суд Києва арештував Мангера до 3 березня із правом внесення застави. Сума застави - 2 млн 497 тис грн. Після оголошення рішення суду адвокат Мангера Дмитро Ільченко заявив, що у його підзахисного немає таких коштів.

"У Мангера немає таких коштів. Ми будемо залучати боргові кошти. В тому числі я позичу Владиславу Мангеру. А також будемо звертатись до тих, хто обіцяв допомогу".

Мангера арештували в залі суду і доставлять в СІЗО. Захист соратника Тимошенко клопотав про обрання запобіжного заходу не пов’язаного з триманням під вартою і апелював до того, що їх клієнт з’являється до суду і не буде нікуди тікати.

Прокуратура клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 3 березня без застави.

За твердженнями прокуратури, Мангер має будинок у Відні і може втекти, обвинувачення стверджує, що якщо чиновник залишиться на свободі, то може знищити докази причетності до вбивства активістки.

Попередньо в суді було досліджено близько 500 сторінок документів із клопотання прокуратури про арешт Мангера, зокрема – протоколи допиту підозрюваних, свідків, слідчих експериментів та висновки експертів та лікарів.

Джерело: Insider

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...