"Хунта рулить": НАЗК призупинило держфінансування "Опоблоку"

Розкол промосковської фракції у Верховній Раді на два угруповання призвів до конфлікту інтересів і щодо держфінансування, передбаченого законом для парламентських партій. Наразі заморожено більше 15 000 000 грн

Національне агентство з питань запобігання корупції припинило перерахування держкоштів Опозиційному блоку через взаємовиключні вимоги представників партії і судові заборони. У відомстві стверджують, що отримали листи від представників "Опоблоку" з підтвердженням реквізитів рахунку для отримання бюджетних коштів і листи з проханням утриматися від перерахування коштів на цей рахунок, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба НАЗК.

Також у відомстві посилаються на постанову Окружного адміністративного суду Києва про заборону суб'єктам держреєстрації здійснювати реєстрацію будь-яких змін до установчих документів партії.

"Нацагентство вважає, що наявні суперечності у листах представників політичної партії, а також надіслана копія ухвали Окружного... є достатніми підставами для призупинення перерахування політичній партії "Опозиційний блок" коштів, наданих з державного бюджету на фінансування її статутної діяльності", - повідомили в НАЗК.

Зазначається, що рішення прийнято до з'ясування та усунення причин, які призвели до припинення перерахування держфінансування.

Як відомо, НАЗК - головний розпорядник коштів за програмою "Фінансування статутної діяльності політичних партій" і здійснює державний контроль за цільовим використанням партіями коштів, виділених з держбюджету.

НАЗК також несе відповідальність за управління і контроль за використанням цих коштів.

У першому кварталі 2019 року на фінансування статутної діяльності "Опоблоку" з держбюджету виділили 15 489 725 гривень. Всього на фінансування партії в 2019 році з держбюджету передбачено 61 959 000 гривень.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...