Кінець "смаженим курчатам" на місці спалення патріотів? Кличко прокоментував відкриття грилю KFC на Майдані Незалежності

​Міський голова Києва Віталій Кличко сказав, що розуміє емоції людей, які 21 листопада вийшли з протестом проти відкриття фаст-фуду KFC у столичному Будинку профспілок.

23 листопада мер Києва Віталій Кличко в ефірі радіо "НВ" назвав "великою помилкою" відкриття закладу фаст-фуду KFC у Будинку профспілок, зазначають Патріоти України.

"Однозначно, це неправильне рішення. Коли в нас немає музею Революції гідності, коли ще дуже свіжі рани, відкривати ресторан у місці, де відбувалися такі події, де люди віддали життя, щоб ми жили в європейській країні, – це неправильне рішення", – сказав Кличко.

Він додав, що розуміє емоції людей, які вийшли з протестом проти відкриття такого закладу. У прес-службі Київської міської державної адміністрації зазначили, що Будинок профспілок не належить до комунальної власності столиці, а є власністю Федерації профспілок України.

Столичний Будинок профспілок загорівся в ніч на 19 лютого 2014 року під час масових акцій протесту в Києві. Будівля, яку активісти використовували як штаб опору, штурмував спецпідрозділ СБУ "Альфа". За даними Генпрокуратури України, майданівці, захищаючись, застосовували пляшки із запалювальною сумішшю, через що сталося загоряння. Загинуло, як мінімум двоє людей, неофіційно повідомлялось про десятки загиблих у пожежі, внаслідок штурму "Альфи". Оновлений фасад відкрили 30 травня 2018 року.

21 листопада, у річницю початку Революції гідності, у Будинку профспілок у Києві відкрили фастфуд KFC. Увечері активісти розмалювали заклад написами "Тут померли люди" і "Де ваша гідність?", а також принесли покришки. У праворадикальном русі С14 заявили про затримання сімох їхніх представників. У поліції повідомили, що біля Будинку профспілок затримали шістьох учасників протестної акції. Після давання пояснень усіх відпустили.

"Асоціації пацієнтів із психічними розладами вас не вистачає": Безугла показала свою повістку

четвер, 18 квітень 2024, 23:14

Одіозна нардепка Мар'яна Безугла продовжує виводити користувачів на емоції. Так, вона показала свою повістку. Про це народна депутатка Мар'яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. "Знайшла свою повістку", – написал...

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...