Клінтон лишилась позаду: Як Трамп йшов до перемоги на виборах: карта та графіки

Інтерактивна карта, надана Voice of America, дозволяє порівнювати результати голосування у 2016 році та у попередніх роках.

Дональд Трамп. Фото: ЖЖ

Як відомо, в США на виборах презеидента діє дворівнева система голосування. Вибори президента проводяться окремо в кожному з 50 штатів, після чого зводяться загальнодержавні результати: кожен штат делегує 100% голосів "виборщиків" кандидатові-переможцю, повідомляють Патріоти України.

Найвагомішими є результати виборів у тих штатах, де підтримка республіканців та демократів є близькою - так звані swing states. Йдеться, зокрема, про Північну Кароліну, Арізону, Огайо та Айову. У більшості з них переміг Трамп.

Графіка The New York Times:

The New York Times також наводить графіку щодо того, як змінювалися прогнози щодо імовірного переможця із підрахунком голосів.

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...

ВАКС конфіскував багатомільйонні активи експрезидента Мотор Січі Богуслаєва, арештованого за держзраду

четвер, 18 квітень 2024, 14:30

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів колишнього президента заводу Мотор Січ В'ячеслава Богуслаєва та гендиректора російської компанії Борисфен Петра Кононенка. Про це пові...