"Когда "гибридная песенка" спета": Міністр оборони Польщі відкрив "карти" перед початком Варшавського саміту НАТО

Антоні Мачеревич зазначив, що після прийняття рішення про розміщення контингенту НАТО Польща стане повноцінним членом альянсу, а не тільки політичним.

8-9 липня у Варшаві відбудеться саміт НАТО. Фото: tar-tass.ru

Міжнародні сили стримування НАТО, сформовані за результатами саміту альянсу в Варшаві змусять Росію відмовитися від агресивної політики щодо Польщі та інших країн. Про це заявив міністр оборони Польші Антоні Мачеревич в інтерв'ю Associated Press, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Тільки демонстрація реальної готовності до оборони наших кордонів може ефективно зупинити агресивні наміри Росії. РФ повинна забути про погрози Польщі, європейським країнам та іншим країнам світу", - підкреслив глава польського оборонного відомства.

Антоній Мачеревич зазначив, що після прийняття рішення щодо розміщення контингенту НАТО, Польща стане повноцінним членом альянсу, а не лише політичним.

"Ми будемо цілковито захищені об'єднаними силами", - вважає міністр.

Нагадаємо, 8-9 липня у Варшаві відбудеться саміт НАТО, під час якого представники країн-членів альянсу мають прийняти остаточне рішення щодо розміщення контингенту міжнаціональних сил на території Польщі та країн Балтії. Зазначають, що цей контингент складатимуть чотири тисячі службовців із США, Британії, Німеччини та Канади, на ротаційній основі. Очікують, що ще одну американську бригаду розмістять поблизу російського Калінінграда.

В рамках посилення оборони НАТО на східному фланзі альянс під час саміту також планує обговорити створення об'єднаного штабу для збору та обробки розвідувальної інформації.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...