Коломойський не був би собою, зробивши інакше: Якщо ПриватБанк не заплатить, операційна система Приват 24 буде відключена

ПриватБанк володіє тільки аккаунтом в хмарній системі Corezoid. Якщо хостинг в ній не буде вчасно оплачений, Приват24 автоматично відключиться.

Приват 24. Ілюстрація: Антикор.

Хмарна операційна система Сorezoid, на базі якої працює Приват24, не належить ПриватБанку. Про це в інтерв'ю Ain.ua повідомив засновник і CEO Corezoid Олександр Витязь (також є заступником голови правління ПриватБанк і керівником Центру електронного бізнесу), передають Патріоти України.

"Компанія Middleware (американська компанія, що володіє Corezoid - Ред.) не належить ПриватБанку, так само як компанії Amazon, Google та інші IT-компанії ... У ПриватБанку є аккаунт в Сorezoid і всі процеси (алгоритми) всередині цього аккаунта є власністю банку", - заявив Витязь.

На сайті установи повідомлялося, що ПриватБанк є інвестором Corezoid. Але як говорить Витязь, Corezoid - незалежна американська хостінг-компанія, яка продовжує роботу і просуває свій продукт на глобальному ринку.

За словами Витязя, зараз у Corezoid діє старий контракт "з дуже оптовими цінами для ПриватБанку". "Економічної необхідності його переукладати немає, але треба розуміти, що якщо рахунки за хостинг вчасно не оплачені, то все вимкнеться автоматично", - підкреслив він.

Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва тим часом не впевнена в тому, кому належить Приват24.

"Що стосується системи Приват24, зараз команда Національного банку і команда Фонду гарантування, це більше 100 чоловік, знаходяться в ПриватБанку в Дніпрі. І власність на всі програми, на все програмне забезпечення, на всі основні фонди цього банку ми будемо визначати, де знаходиться", - сказала вона на прес-конференції.

Глава НБУ вважає, що зручність і функціональність Приват24 перебільшені маркетологами банку, а аналогічні системи онлайн-банкінгу від інших банків "не дуже відрізняються".

Торгова марка Приват24 належить ПриватБанку. На нього ж оформлений інтернет-домен privat24.ua.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...