Комбат "Шахтарська" на допиті розповів про роль Корбана у Іловайській трагедії

​Андрій Філоненко на засіданні тимчасової слідчої комісії з розслідування загибелі українських військових під Іловайськом заявив, що плануванням операції з взяття злощасного міста займався заступник дніпропетровського губернатора Геннадій Корбан.

Андрій ФілоненкоФілоненко зазначив, що 5 серпня Корбан провів нараду, на якій, крім нього, були присутні комбат "Донбасу" Семен Семенченко, командир батальйону "Азов" Андрій Білецький і командувач сектору "Б" генерал Руслан Хомчак, повідомляють Патріоти України.

"Нараду було присвячено плануванню операції із зачищення й взяття Іловайська... Там всі завдання ставив Корбан... Командував там всім не Хомчак, на мою думку, командував там всім Корбан", - сказав комбат.

За словами Філоненка, розпорядження керівництва МВС про залучення батальйонів спецпризначення до операції не було, батальйони підкорялися безпосередньо генералові Хомчаку.

Комбат "Шахтарська" заявляє, що 7 серпня мав на руках агентурні дані про істотне збільшення кількості терористів в Іловайську.

Він стверджує, що надав ці дані Корбану, керівництву батальйонів "Азов" і "Дніпро-1".

Філоненко заявляє, що вони ці дані проігнорували й наполягали на малій кількості супротивника й можливості взяття міста силами батальйонів "Шахтарськ", "Азов" і "Дніпро-1".

Він також повідомив, що під час проведення операції з взяття Іловайська загинуло 4 і було поранено 16 бійців батальйону.

Комбат наголосив, що дозвіл на відхід дав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Зазначимо, що Філоненко балотується до Верховної Ради за списком Радикальної партії Олега Ляшка.

Згодом, у коментарі "Українській правді" Геннадій Корбан заявив, що не знає такого комбата як Філоненко і заяви "самозванців" не коментує.

Він також заперечив свою участь у розробці плану зі взяття Іловайська.

Останнім часом між олігархами Ігорем Коломойським, заступником якого є Корбан, та Сергієм Льовочкіним, з яким пов'язують Олега Ляшка, розгорілась справжня інформаційна війна.

Як повідомлялося, звільнений президентом з поста міністра оборони Валерій Гелетей вважає, що при плануванні й проведенні операції зі звільнення Іловайська не було допущено жодної серйозної помилки.

Семен Семенченко заявив про загибель понад 1 тис. бійців під Іловайськом.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...