Комітет Ради схвалив зняття недоторканності з одного з нардепів: Названо прізвище

Парламентський Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради схвалив висновок щодо подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Дунаєва, підозрюваного у декларуванні недостовірної інформації, повідомляють Патріоти України.

Так, тепер парламент може розглядати подання на пленарному засіданні. У висновку комітету зазначено, що подання генерального прокурора «є законним, оскільки ініційоване і подане належним чином суб’єктом подання». В той же час у висновку комітету перераховано ряд зауважень щодо обґрунтованості і достатності доказів проти Дунаєва.

Всі присутні на засіданні члени комітету проголосували за схвалення висновку, крім народного депутата від «Опозиційного блоку» Михайла Папієва, який заявив про конфлікт інтересів і тому неможливість голосування за дане рішення. Читайте також Луценко визнав сумнівність судової перспективи у справі нардепа Дунаєва Як відомо, згідно з Регламентом Верховної Ради, висновок комітету щодо подання на народного депутата відкриває можливість для розгляду цього питання на пленарному засіданні парламенту.

Нагадаємо, 18 вересня Луценко повторно подав у ВР подання про надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дунаєва. За даними Генпрокуратури, Дунаєв, будучи народним депутатом, вніс завідомо недостовірні відомості до електронної декларації. Прокуратура вбачає в його діях підстави для повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації). Разом з тим, сьогодні на засіданні Регламентного комітету генпрокурор Юрій Луценко визнав сумнівність судової перспективи у справі Дунаєва.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...