Кому кулі, кому медалі: Журналісти розповіли про будні сил АТО на Донбасі (відео)

Нещодавно бійцям АТО вдалося відбити наступ диверсантів і захопити російський вогнемет.

Ілюстрація: rbc.ua

Після втрати контролю над двома селами біля Світлодарська терористи "ДНР" кілька днів не припиняли шквальний вогонь по позиціях сил АТО, в результаті чого після Дня збройних сил тільки за добу загинули четверо бійців, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Так, за ніч по Гладосовому і Травневому можуть прилетіти до півсотні мін. Бойовики хочуть змусити українців відступити, але це дає лише зворотний ефект. При цьому електроенергія - теж зброя в руках бойовиків.

Провід в селі терористи перебили навмисно, а тепер відверто говорять місцевим - світла не дамо, поки в селі буде український прапор.

У той же час українці відходити не поспішають, бійці вже привезли генератор, підключили до нього все село. Однак разом з енергопостачанням в телевізорах місцевих повернулися телеканали бойовиків, тому що українські не показують.

Через ці канали не розповідають, що міномети по селу б'ють з боку окупованої Горлівки, а українські бійці власноруч ремонтують розбиті даху над головами селян.

Однак, записати на камеру слова подяки військовим тут вдається рідко, тому що люди бояться повернення "ДНР".

У свою чергу, бої в цьому районі тривають.

"Іноді здається, що Світлодарська дуга - це якась пекельна лотерея. Когось знаходять кулі, а когось медалі", - наголошується в сюжеті.

Нещодавно бійцям вдалося відбити наступ диверсантів. Вони захопили російський вогнемет. Той, хто мав би натиснути на курок, теж прибув з Росії, впевнені розвідники. На вогнеметі зазначений позивний "Тунгус". Саме так себе називає Григорій Чусовський з Якутська. Він три роки поспіль стріляє в українців. Але під час останнього наступу він втік з поля бою, залишивши українцям свою "шайтан-трубу".


Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...