Кому Україна роздає паспорти? Нападник на Осмаєва виявився особистим кілером Кадирова (фото)

Адам Осмаєв - не перша жертва кілера Артура Денісултанова-Курмакаєва на прізвисько "Дінго".

Артур Денісултанов-Курмакаєв. Скріншот "Руспрес".

Нападником на Адама Осмаєва і його дружину Аміну Окуєву виявився пітерський бандит Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько "Дінго", який вбив екс-охоронця Кадирова Про це повідомляє Еспресо.TV , передають Патріоти України.

Російське видання "Руспрес" зазначає, що колишнього охоронця Кадирова - Умара Ісраїлова, який звинувачував президента Чечні Рамзана Кадирова в тортурах, у 2009 році вбили у Відні, де він просив політичний притулок.

Повідомлялося, що вбивцею Ісраїлова був такий собі пітерський бандит Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько "Дінго".

В кінці 2006 року Ісраїлов подав до Європейського суду з прав людини позов проти Росії, в якому звинувачував Кадирова в тортурах і викраданні людей. Адвокат Ісраїлова Надя Лоренц в заяві в поліцію стверджувала, що вбивця Денісултанов-Курмакаєв наполягав, щоб її підзахисний відкликав свій позов.

На допиті після вбивства, Курмакаєв розповідав про списки ворогів Кадирова, де є 300 кандидатів на відстріл.

Він також пояснив, що 50 чоловік з цих 300 живуть в Австрії і їм загрожує небезпека. За словами Денісултанова-Курмакаєва, він нібито теж виконував волю Кадирова. Йому слід було переконати Ісраїлова повернутися до Чечні, а після відмови надійшов наказ вбити відступника.

New York Times, яка проводила власне розслідування смерті Ісраїлова, з посиланням на офіційні свідчення Курмакаєва писала, що влітку 2008 року він незаконно проник до Європи за завданням високопоставленого чиновника з оточення Кадирова для того, щоб змусити Умара Ісраїлова відкликати свою скаргу зі Страсбурга.

З тих же показань: запропонована йому "премія" за повернення Ісраїлова в Росію, включаючи, якщо треба, викрадення або, якщо не вийде, вбивство, становила 100 тисяч доларів США.

Повідомляється, що уродженець чеченського Гудермеса Артур Денісултанов вперше був засуджений в 1990 році ще в Чечено-Інгушській АРСР. Тоді він отримав два роки за вимагання, але в лютому 1991-го вийшов за амністією, оголошеною Джохаром Дудаєвим. Незабаром він перебрався до Петербурга, де зайнявся кіосковим бізнесом, встановивши перші точки на Московському вокзалі. За словами самого Артура, в 1995 році він дивом вижив після замаху в Москві, де його розстріляли партнери по бізнесу.

Повідомляється, що Денісултанов "прославився" завдяки гучній історії зі своїм обміном у 1998 році на російського солдата, який перебував в чеченському полоні.

Денісултанов взяв прізвище Курмакаєв влітку 2001 року, коли одружився з сестрою відомого гатчинського бізнесмена Кіяма Курмакаєва. Згодом він неодноразового змінював паспорти і прізвища.

Український паспорт Денісултанова-Курмакаєва.

Нагадаємо, раніше Патріоти України повідомляли, що у Києві на Подолі сталася стрілянина, двоє чоловіків отримали вогнепальні поранення. Жертвою стрілянини у Києві виявився росіянин Адам Осмаєв, якого в Росії звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна.

Дружина Адама Осмаєва Аміна Окуєва прокоментувала напад на чоловіка.

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...