"Копійчина" для "легітимного": Януковичу в Україні після втечі ще рік нараховували пенсію (документи)

​Екс-володарю межигірських страусів виплачувалося близько 15 тис. грн щомісяця.

Віктор Янукович. Фото:http://www.segodnya.ua/

Екс-президенту Віктору Януковичу до лютого 2015 року нараховувалася пенсія в Україні. Про це свідчать виписки з двох рахунків Януковича в ПАТ "Ощадбанк", копії яких має в своєму розпорядженні РБК, передають Патріоти України.

У виписках відображений рух коштів на рахунках екс-президента за період з червня 2013 року по вересень 2016 року і з грудня 2011 року по вересень 2016 року. Згідно з однією з виписок, Пенсійний фонд протягом року після втечі з країни Віктора Януковича продовжував перераховувати пенсію на його рахунок. Так, остання виплата в розмірі 14 698 гривень була проведена 3 лютого 2015 року.

Подібні нарахування на рахунок Януковича ПФУ здійснював щомісяця. Сума їх розрізнялася незначно. Крім того, вже після втечі на рахунок екс-президента були кілька разів переведені нарахування відсотків за вкладами. Всього на двох рахунках Януковича в "Ощадбанку" на момент, коли були зроблені виписки, залишалося понад 31 млн гривень.

Як повідомлялося раніше, сьогодні "Ощадбанк" почав конфіскацію до державного бюджету 1,5 млрд доларів, що знаходилися на рахунках Віктора Януковича і його соратників.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...