"Корисні ідіоти" з Вісли вже завалили три Речі Посполиті: Польський високопосадовець назвав візит Порошенка в Сагринь провокацією (відео)

За словами чиновника, українці були "бандитами" і "тисячами вбивали поляків", а українців в Сагрині при цьому було вбито "всього кілька десятків", що не можна порівнювати з польськими жертвами.

Візит Петра Порошенка в Польщу. Фото:Главком

Глава Люблінського воєводства Польщі Пшемислав Чарнек назвав провокацією вчорашні офіційні заходи з увічнення пам'яті загиблих українців у польській Сагрині, які проходили за участю президента України Петра Порошенка. Про це він заявив польським ЗМІ, передають Патріоти України.

"Сагринь - це неймовірна травма тисяч польських партизан, тисячі солдат домашньої армії, які були вбиті цілими сім'ями. І тепер, на моє переконання, прирівнювати ці дві події може стати злочином", - сказав він.

За словами воєводи, українці були "бандитами" і "тисячами вбивали поляків", а українців в Сагрині при цьому було вбито "всього кілька десятків", що не можна порівнювати з польськими жертвами.

Також польський політик додав, що буде ініціювати притягнення до відповідальності ведучого заходу Григорія Купріяновича, який тепер нібито повинен відповідати за "злочин" згідно з новим польським законодавством про Інститут національної пам'яті.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...