Кошти від перевиконання бюджету підуть на будівництво заводу боєприпасів за стандартами НАТО - Порошенко

Глава держави наголосив, що для цього заплановано виділити 1 млрд 400 млн гривень. Серед іншого ще 1 млрд 600 млн гривень будуть спрямовані на закупівлю новітнього озброєння і військової техніки.

Петро Порошенко. Фото:Факти - ICTV

Значна частина коштів від перевиконання бюджету буде направлена на посилення сектора оборони і безпеки. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони. Глава держави вніс пропозицію про будівництво заводу боєприпасів, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу президента.

"Ми домовилися з представниками силових відомств, Урядом і прийняли рішення про направлення значної частини перевиконання бюджету на сектор оборони і безпеки. Для нас на сьогоднішній день розвиток Збройних Сил України, розвиток інших правоохоронних органів надзвичайно важливий. Упевнений в тому, що це сьогодні відповідає тим пріоритетам, які ми маємо в забезпеченні оборони нашої держави", - цитує Порошенка прес-служба.

Як один із напрямів використання коштів Президент запропонував налагодити виробництво боєприпасів з вітчизняної сировини.

"Мною внесено пропозицію про будівництво заводу боєприпасів. Впровадження новітніх технологій в повній відповідності до стандартів НАТО забезпечить сумісність боєприпасів, що випускаються за основними калібрами", - сказав він відзначивши, що на реалізацію цього завдання заплановано виділити 1 млрд 400 млн гривень.

"Це дасть можливість не просто складувати боєприпаси, а забезпечити виготовлення боєприпасів вже з вітчизняної сировини. Ми, відповідно, повинні відновити ті потужності, які були в Україні до початку окупації Російською Федерацією. Я ставлю цю позицію як один із перших пріоритетів", - підкреслив Глава держави.

За його словами, серед іншого 1 млрд 600 млн гривень будуть спрямовані на закупівлю новітнього озброєння і військової техніки. "У тому числі буде налагоджено виробництво нової бронетехніки, включаючи танки "Оплот", налагоджено виробництво новітніх ракет і інших позицій, які дозволять нам значно поліпшити і посилити можливості нашої оборони", - зазначив Петро Порошенко.

Крім того, Президент поставив завдання посилити системи радіоелектронної боротьби, системи новітніх модернізованих безпілотних літальних апаратів, а частину фінансування направити на антиснайперські комплекси, адже саме диверсійні групи на сьогоднішній день створюють серйозну небезпеку захисникам суверенітету і територіальної цілісності України.

"Впевнений в тому, що ці кошти повинні бути виділені зараз, тому що це значно підвищує ефективність дій підрозділів, в тому числі тих, хто знаходиться на лінії зіткнення. Де-факто ми будемо мати можливість бачити, чути і протидіяти російській агресії", - резюмував Глава держави.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...