Косово створює власну армію: У Росії влаштували істерику і кричать про "бліцкриг"

Постпред Росії при ООН Василь Небензя закликав Косово негайно скасувати рішення про формування незалежної армії. Він назвав такі дії грубим порушенням резолюції Ради безпеки ООН та попередив про повторну ескалацію на Балканах, повідомляють Патріоти України.

Так, у понеділок, 17 січня, на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН, скликаному у зв'язку з рішенням Косова про формування незалежної армії. Російський дипломат вважає, що поява повноцінної армії Косова загрожує повторенням збройного конфлікту на Балканах.

"Вихід на сцену збройних сил Косова є загрозою миру і безпеки в регіоні, небезпекою повторення збройного конфлікту", – наголосив він.

У Росії також стверджують, що поява так званої косовської арміїє особливо небезпечною для сербів. До всього, дипломат РФ застеріг також заявив про можливість вторгнення збройних косово-албанських підрозділів в населені сербами райони на півночі краю з метою встановлення Пріштіною силового контролю над всією територією Косово.

"На жаль, немає впевненості в здатності і готовності міжнародної присутності з безпеки запобігти подібному "бліцкригу", – вважає він постпред РФ.

РФ традиційно звинувачує Євросоюз у "безвідповідальній політиц". Там кажуть, що їм не подобається реакція ЄС на рішення Косова про створення армії.

До слова, це не перша реакція Росії на рішення Косова про створення власної армії. Раніше на це відреагувало у російському МЗС, також заявивши про загрозу серйозної ескалації в регіоні.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...