Країни ЄС висунули Україні термінову вимогу

Євросоюз наполягає на призначенні нового віце-прем'єра, який би відповідав за питання євроінтеграції України.

ЄС вимагає призначення нового віце-прем'єра в Україні. Ілюстрація:112.ua

9 країн Європейського союзу наполягають на тому, щоб Україна призначила віце-прем'єра з питань євроінтеграції. Про це на сторінці в Twitter написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, передають Патріоти України за матеріалами Європейської правди.

"9 держав-членів ЄС, у тому числі Німеччина, хочуть, щоб Україна призначила віце-прем'єра з європейської інтеграції. Відповідне питання буде обговорюватися в понеділок", - написав він.

Авторство відповідного документа, за деякими даними, належить данським дипломатам. У той же час кількість - 9 підписантів, за даними джерел, не є остаточною, збір підписів триває.

Нагадаємо, 18 січня має відбутися засідання Ради Європейського Союзу на рівні міністрів закордонних справ країн-членів. У перелік питань, які планується обговорити, зокрема, включена і ситуацію в Україні.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко закликав уряд і коаліцію вирішити питання з призначенням віце-прем'єра з євроінтеграції.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкінці квітня, однак на постачання всієї техніки можуть піти місяці. Про це у п’ятницю, 3 травня, повідомило видання The New York Times з посиланням на неназваних посадовців зі США...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...