"Кремль демонструє панічний страх" - Порошенко про вирок російського суду у справі журналіста Сущенка

Глава держави запевнив, що РФ неодмінно понесе покарання за свої вчинки.

Роман Сущенко. Фото:ua.news.liga.net

Засудженням українського журналіста Романа Сущенка Кремль виносить вирок собі. Про це заявив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, інформують Патріоти України.

"Безпрецедентний цинізм російського "суду", який за надуманими звинуваченнями засудив українського журналіста Романа Сущенка, доводить – кремлівський режим не зупиниться ні перед чим у своїй спробі зламати дух українців", - наголосив він.

Сьогодні по обіді Московський суд оголосив вирок Романові Сущенку. Кремль закидає українському журналісту шпигунство. Державне обвинувачення запросило у суду 14 років з 20 можливих. Суд видав на два роки менше. Адвокати вже завтра подаватимуть апеляцію.

Водночас Порошенко запевнив, що РФ неодмінно понесе покарання за свої вчинки. "Подібними "вироками" Кремль демонструє панічний страх, підписується у власній агресії проти України та виносить вирок сам собі", - додав український президент.

Як відомо, Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня 2016 року та ув’язнили за надуманою підозрою в шпигунстві. ФСБ РФ заявила, що арештант є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, тоді як в українських силових структурах це спростували. Московський суд дав санкцію на арешт Сущенка до 16 вересня 2018 року.

Своєї вини Сущенко не визнає, за офіційною інформацією, він перебував у Росії в сімейних справах. Світова спільнота також вважає цю справу сфабрикованою та вимагає звільнити затриманого українського журналіста.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...