Кремль до знемоги "розкатав губу": З Москви повідомили, на кого готові обміняти Сенцова

Замість українського митця, якого мордують без будь-якої вини із його боку, у Путіна мріють отримати трьох своїх провідних агентів, спійманих США.

Олег Сенцов. Фото: 89.fsin.su.

Влада РФ готова обміняти українського режисера і політичного в'язня Олега Сенцова на засуджених в США росіян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, а також Марію Бутіну, яка перебуває під арештом. Про це повідомляє російське опозиційне видання "Новая газета" із посиланням на джерело, близьке до переговорів щодо обміну полоненими між Україною і РФ, передають Патріоти України.

Як стверджує джерело, Кремль готовий обговорювати обмін Олега Сенцова безпосередньо з Вашингтоном. Україна при цьому не буде стороною переговорів. Також повідомляється, що офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила виданню, що "не в курсі" подібної ініціативи.

Нагадаємо, Віктор Бут – російський підприємець, засуджений у 2012 році у США на 25 років в'язниці за намір незаконно здійснити торгівлю зброєю і підтримку тероризму. Суд визнав Бута винним за декількома пунктами обвинувачення, в тому числі в змові з метою продажу зброї організації Революційні збройні сили Колумбії – Армія народу, яку американська влада вважає терористичною. Сам Бут, який перебуває в ув'язненні з 6 березня 2008 року, свою провину не визнає.

Росіянин Костянтин Ярошенко був заарештований 28 травня 2010 року в Ліберії працівниками спецслужб республіки за звинуваченням у підготовці до транспортування великої партії кокаїну. Потім льотчика депортували у США. 7 вересня 2011 року окружний суд США по південному округу штату Нью-Йорк засудив Ярошенко до 20 років тюремного ув'язнення, визнавши його винним у злочинній змові з метою контрабанди великої партії наркотиків, частина якої призначалася для реалізації у США.

2 квітня 2018 року президент США Дональд Трамп відмовив у помилуванні Костянтину Ярошенкові. 15 липня 2018 року в Вашингтоні затримали громадянку РФ Марію Бутіну за підозрою в спробі вплинути на політику США за вказівкою високопоставленого чиновника з Кремля. Їй оголосили офіційні звинувачення за двома пунктами – у змові з метою роботи іноземним агентом і в діяльності як іноземного агента без відповідної реєстрації.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...