Кремль хотів залити Україну кров'ю? Розкрито масштабний план Москви, причетний намісник Києво-Печерської лаври

Служба безпеки України (СБУ) має матеріали, які свідчать про те, що митрополит Павло, який є намісником Києво-Печерської лаври, був координатором провокацій у столиці та інших регіонах України. Про це на брифінгу в четвер, 13 грудня, заявив заступник голови відомства Віктор Кононенко, повідомляють Патріоти України.

За його словами, для організації провокацій російський куратор на ім'я Юрій намагався залучити мешканця Києва, який звернувся до СБУ.

"Під нашим контролем організатор акції зв'язався з Юрієм, який йому повідомив, що координатором майбутньої акції в Києво-Печерській лаврі буде священнослужитель на ім'я Павло. У подальшому було встановлено, що вказаною особою фактично є намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло", – сказав Кононенко.

Далі відбулася зустріч мешканця Києва в кабінеті Митрополита. "8 грудня, відповідно до наданих російською стороною інструкцій, була проведена зустріч з митрополитом Павлом, котрий після озвучення паролю запросив організаторів акції до свого кабінету та провів з ними відповідну бесіду. Слід зазначити, що, напевно, після проведення у нього обшуків митроплит Павло поводив себе досить обережно. 10 грудня замовником було озвучено дати проведення акцій, а саме: 13, тобто сьогодні, та 14 грудня о 12 годині на території Києво-Печерської лаври під час проведення релігійної служби", – повідомив Кононеко.

За даними СБУ, провокації мали відбутись в Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Херсоні та Миколаєві в день проведення Об'єднавчого собору, під час яких організатори мали спровокувати сутички з правоохоронцями з обов'язковим створенням кривавої картинки для російських ЗМІ.

"Основна версія, яку ми розглядаємо: скоєння злочину по відношенню до осіб, котрих планували залучити до цих акцій, а саме вчинення резонансних протиправних дій, пов'язаних з загибеллю та пораненням пересічних громадян додатково залученими до цього особами. Це з одного боку мало стати підтвердженням попередніх страшилок про переслідування вірян УПЦ радикалами і захоплення святині, а з іншого - могло поставити під загрозу проведення Об'єднавчого собору", – зазначив Кононенко.

Джерело: УНН

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...