Кремль розгортає гібридну спецоперацію для виправдання окупації Криму та подальших агресивних дій проти України - заява МЗС

​Держава-окупант намагається перекласти на Україну відповідальність за свої дії, - переконані дипломати.

МЗС України закликає світ вплинути на Кремль. Ілюстрація:ostannipodii.com

Українське МЗС рішуче засуджує організовану Кремлем чергову провокацію та відкидає усі безпідставні звинувачення на адресу української держави. Про це йдеться у відповідній заяві українських дипломатів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Кремль розгортає гібридну спецоперацію для виправдання окупації Криму та своїх подальших агресивних дій проти України", - заявили у МЗС. Українські дипломати занепокоєні концентрацією російських озброєнь на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу та уздовж українсько-російського кордону.

"Держава-окупант не обмежується щоденними обстрілами на Донбасі, а через інсценовані у Криму провокації намагається перекласти на Україну та наших міжнародних партнерів відповідальність за свої деструктивні дії", - вважають у МЗС.

"Україна закликає світову спільноту вжити усіх можливих політико-дипломатичних заходів для того, щоб вплинути на Кремль і запобігти новому витку агресії проти України, а також остаточному зриву Кремлем Мінського процесу", - резюмували в українському МЗС.

Як повідомлялося раніше, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичним актам, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

7 серпня, в російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні з Кримом. За словами "прикордонників" на кримській стороні, саме через цю інформацію кордон закрили в обидві сторони, почали встановлювати блокпости і підняли у небо вертольоти. Вдень російська влада повністю відновила рух на пунтах пропуску "Каланчак" і "Чаплинка". Українські прикордонники зрозуміти дії російських колег не можуть.

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...

Окупанти увійшли в одне із сіл біля Авдіївки, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:27

Російські окупанти увійшли в село Архангельське в районі Авдіївки, інформують Патріоти України. Як пише BILD, днями російські окупанти здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 кілометри углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине, і відт...