Кремль штовхає Білорусь в обійми України: Рашисти б'ють на сполох через чергову "геніальну" "многоходовочку" Путіна

Фюрер Четвертого Рейху конче потребує гучної перемоги, на кшталт кримської, щоб поновити рейтинги довіри у невдячних підданих, у котрих наростає синдром важкого похмілля після задовгого націоналістичного угару "Кримнашу"

Спроби Москви змусити президента Білорусі Олександра Лукашенка піти на створення Союзної держави можуть привести до його антикремлівського союзу з Україною. Про це пише російський блогер і аналітик, затятий прихильник знищення України Анатолій Несміян (Ель Мюрид) коментуючи ситуацію зі скандальною заявою посла РФ Михайла Бабича, зазначають Патріоти України.

"У Лукашенко, якого Кремль активно заганяє в кут з ідеєю термінового створення Союзної держави і м'якою анексії Білорусії, є резервний вихід - він цілком може різко змінити тональність і ставлення, і піти на вибори з жорсткою антикремлівською позицією. У нього є варіант увійти в союз з Україною", - вважає він.

За словами блогера, тоді такий проект буде вкрай цікавий Європі і Заходу в цілому, так як "фактично обрубує Путіну всю його газову стратегію тиску на Європу".

"Ще один Північний і Турецький потік в обхід вже Білорусії Путін фізично не встигне побудувати. Це може стати поразкою режиму на європейському напрямку, причому катастрофічним", - написав Несміян.

Відповідь МЗС Білорусі на адресу Бабича він назвав "громом серед ясного неба".

"Так російський МЗС не возили мордою по столу навіть закляті партнери. Публічно був принижений російський посол Михайло Бабич, а значить - МЗС і Росія в цілому. Іншого етикет не передбачає. Більш того - білоруський посол в Москві може бути відкликаний до Мінська для консультацій, що взагалі стане скандалом дуже високого рівня", - зазначив блогер.

"Поки жорстку заяву МЗС Білорусії - це, звичайно, сигнал, хоча і в дуже ультимативній формі - до понеділка Росії запропоновано" визначитися "з білоруського питання. Схоже, що кремлівські знову переоцінили свої можливості, а геніальний геополітичний стратег - свій мізерний інтелект", - додав він.

Нагадаємо, в 2016 році Україна відмовилася від кандидатури Бабича в якості посла. Неофіційно представники української влади говорили журналістам, що відмова узгодити кандидатуру Бабича викликана його зв'язками зі спецслужбами РФ.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...