Кремль стурбований "откровенным экономическим и транспортным "удушением" Києвом Придністров'я

Реалізація планів Молдови і України з організації спільного митно-прикордонного контролю не сподобалась російському уряду.

ПМР. Фото: pushkinska.net.

У Москві стурбовані відсутністю прогресу в рамках переговорів з придністровського врегулювання, позиція української влади в цьому питанні негативно позначається на ситуації в регіоні, заявив статс-секретар, заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін. Новину передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

"Показником еволюції позиції Києва в придністровському врегулюванні є також затягування з травня 2015 призначення нового політичного представника української сторони у переговорному форматі "5 + 2". Заклопотаність викликає і те, що в 2015 році не відбулося жодної зустрічі в цьому переговорному форматі", - сказав Карасін.

Він звинуватив Київ у відході від "неупередженого посередництва в діалозі між Кишиневом і Тирасполем", "залякуванні світової громадськості нібито воєнною загрозою з боку Придністров'я, відвертому економічному і транспортному "задушенні" лівобережжя Дністра".

"Цей тиск серйозно посилив і без того складну соціально-економічну ситуацію в Придністров'ї", - зазначив російський дипломат. На думку Г.Карасіна, напруженість може посилитися "з реалізацією планів Молдавії і України з організації спільного митно-прикордонного контролю щодо Придністров'я".

"Це, зокрема, означає, що з 1 січня 2016 року рішенням української і молдавської сторін буде змінена схема проходження вантажів, що ввозяться в Придністров'я. За оцінкою Тирасполя, додаткове податкове навантаження на придністровські підприємства перевищить чотири мільйони доларів", - сказав заступник голови МЗС РФ.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...