Кремль вб'є "московського батюшку" задля кривавої бійні в Україні: Волонтер застерігає про небезпеку

"Святії скрепи" не зупиняться не пред чим на своєму пекельному шляху. Російська Федерація запросто вб'є одіозного священика УПЦ МП, щоб спровокувати криваві розробки в Україні.

Про це в ефірі ток-шоу "Прямий ефір" на "Прямому" розповів волонтер та голова Благодійного фонду "Мир і Ко" Мирослав Гай, зазначають Патріоти України.

За його словами Росія в усіх країнах, які її цікавлять, різними методами провадить інформаційно-психологічні операції.

"Це можуть бути, наприклад, акти вандалізму, для того щоб посилити напругу в суспільстві. Наприклад, зіпсувати якісь пам’ятки архітектури. Так вже робили. Або як у нас був підпал угорського культурного центру. Якраз нам викликало напругу з Угорщиною, яка зараз блокує питання по Україні в НАТО. Тобто вони роблять, наприклад, якусь подію, а потім її тиражують в ЗМІ для того, щоб виникало у масового глядача враження, що є конфлікт, наприклад, в релігійному питанні", - пояснив Гай.

На думку волонтера, Росія може вдатись до терористичного акту чи атентату, щоб розпалити міжрелігійний конфлікт в Україні.

"Це може бути, не дай боже, терористичний акт щодо якихось людей із церкви. Підірвати просто елементарно церкву, не дай боже, якогось священика. Тому що Російська Федерація вже чинила ряд вбивств наших військовослужбовців. Ми бачили, як вони вбили Вороненкова. Вбили цілий ряд людей на нашій території. І вони можуть так зробити з священиком Московського патріархату, з якоюсь одіозною особистістю, для того, щоб звинуватити праворадикальні сили в Україні або націоналістичні сили в Україні", - зауважив Гай.

Також волонтер припустив, що росіяни можуть підбурювати до штурму церков і розповсюджувати фейки щодо стану в Україні, для того щоб підбурювати населення до протистояння.

"Тобто, в першу чергу, треба зберігати інформаційну гігієну нашим громадянам і намагатися брати офіційну інформацію тільки з офіційну джерел, в першу чергу. Треба не піддаватися на провокації і ні в якому разі не реагувати на будь-які заклики до насильства" - резюмував Гай.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...