Буде загострення? Кремль видав своїм "гібридам" на Донбасі високоточну зброю

Бойовики на Донбасі отримали від Росії нову зброю. Це високоточні артилерійські ракети "Краснопіль", повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Зафіксовано бойове застосування окупантами в зоні відповідальності "1 АК ДНР" оперативного угруповання російських окупаційних військ високоточних артилерійських боєприпасів російського виробництва типу "Краснопіль".

Це коректований артилерійський боєприпас калібру 152/155-мм, який призначений для ураження броньованих цілей і військових об'єктів з першого пострілу.Корекція виконується аеродинамічними рулями, а на кінцевій ділянці польоту по лазерній позначці на ціль. "Краснопіль" був розроблений в тульському КБ Приладобудування (РФ). Серійне виробництво ведеться ВАТ "Іжмаш" (г.Ижевск, РФ) і АТ "ЛОМО" (м.Санкт-Петербург, РФ)", - повідомляє Тимчук.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...