Кремль "викрутив руки" Білорусі: Що означають останні домовленості Путіна з Лукашенком, - політолог

Наскільки Лукашенко пішов на компроміси в цьому напрямку можна буде судити вже в березні-квітні.

Росія протягом найближчих 3-4 років має намір ще більше зміцнити зв'язок з Білоруссю для її повного поглинання в майбутньому. Про це в Facebook повідомив експерт Українського Інституту Майбутнього Ігор Тишкевич, інформують Патріоти України. За його словами, тривожним сигналом для білорусів є заява Володимира Путіна про важливість гуманітарного співробітництва з Білоруссю, а також відсутність чіткої позиції її глави Олександра Лукашенка.

"Це означає, що РФ буде активно викручувати руки білоруському керівництву на предмет загальних освітніх, культурних програм, для того щоб за кілька років створити базис, каркас, на якому можна виростити і політичну структуру при потребі", — написав експерт.

"Крім того, це означає, що РФ має намір протистояти спробам Мінська і далі зміщати маркери білорусткої ідентичності в бік від російської. Наскільки Лукашенко пішов на компроміси в цьому напрямку можна буде судити вже в березні-квітні. Якщо буде конкретика у вигляді нових програм — це небезпечно", — додав Тишкевич.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...