Кремль затіяв нову гру: Смерть Чуркіна і заяви Януковича можуть бути взаємопов'язаними, - Піонтковський (відео)

Москва зараз різко змінює риторику і в Кремлі можуть заявити, що ніяких заяв Януковича з проханням ввести війська ніколи не було, а Чуркін вже не розкаже.

Андрій Піонтковський Фото: kedilivideo.com.

Кремль міг "прибрати" постпреда Росії в Радбезі ООН Віталія Чуркіна через озвучені ним листи Януковича з проханням до Путіна ввести війська в Україну. Таку думку "Обозревателю" висловив російський політолог, журналіст, політичний діяч Андрій Піонтковський, передають Патріоти Укрраїни.

"Я не можу не відзначити одну дивовижну річ. Не встигли поховати цього нещасного Чуркіна, як звідкись витягли політичний труп Януковича. Мабуть, для того, щоб він заявив, що ніколи не звертався з проханням про введення російських військ в Україну. А саме цю тезу озвучував Чуркін. Ми прекрасно пам'ятаємо сцену, як він тримав аркуш паперу із заявою Януковича і по складах її прочитав ", - сказав політолог.

"По суті, Янукович звинуватив Чуркіна в жахливій брехні, в фальсифікації найважливішого документа", - зауважив він.

"З причиною смерті Чуркіна теж не все зрозуміло", - нагадав політолог.

Піонтковський зізнався, що не є прихильником конспірологічних теорій, але факти наштовхують на думку про те, що "присутність Чуркіна на цьому світі могла здатися Кремлю незручною, і його цілком могли прибрати".

На його думку, не виключено, що Кремль "почав грати в нову гру", сенс якої полягає в тому, що "Янукович ніколи не запрошував російські війська в Україну, що в країні "громадянська війна" і "республіки", які Кремль, як видно, збирається визнати після визнання їх паспортів".

"Невже один документ міг стати причиною "ліквідації" посла?" - запитав "Обозреватель".

"Я думаю, так. Тому що Москва зараз різко змінює риторику. Їй потрібно відмазатися від російської інтервенції. Москва переходить на нову модель. Вона зрозуміла, що інтрига з Мінською угодою, вштовхування України в "Лугандонію" не пройде, тому тепер вони відкрито будуть говорити, що в Україні "громадянська війна" і взагалі законна влада - це "республіки" "ДНР" та "ЛНР" мало не на чолі з "законним" президентом Януковичем. А повстанці, заколотники і сепаратисти - це якраз ті, хто захопили владу в Києві ", - відповів Піонтковський.

"Щоб продовжувати цю легенду, потрібно стерти з історії, як в оруеллівському світі, все минуле, в тому числі і запрошення російських військ", - переконаний він.

Відповідаючи на репліку про те, що, незважаючи на всі заяви, документ - звернення Януковича до Путіна - має місце бути, політолог сказав: "Але живого ж Чуркіна немає. Може, він це придумав, надрукував на машинці. Головне - Чуркіна немає, тому тепер легше. Якби був живий Чуркін, всі питання були б до нього. А зараз запитати нема кого. Хіба мало, може, Чуркін збожеволів?".

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...