Кремлівська теорія: Штайнмаєра образили військові навчання і небажання слухати Росію

Чому саме зараз замайорів дипломат-то? Військові навчання в Польщі вже закінчилися. Або причина в рішенні ЄС продовжити санкції для РФ на рік? Який суперечливий: за повернення Росії до складу вісімки і за повернення Україні Криму голосує одночасно.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото: nahnews.orgГлава німецького МЗС несподівано зробив дивну заяву: звинуватив Північноатлантичний Альянс в надмірній агресивності і закликав до переговорів з Росією, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Штайнмаєр назвав бажання НАТО захистити країни, що входять в альянс, "брязкотом зброєю". Головним вектором розвитку, на його думку, є готовність до діалогу з Росією. Чим голові німецького МЗС так насолили військові навчання альянсу, він не повідомив.

"Чого нам зараз не потрібно робити, так це продовжувати загострювати ситуацію брязкотом зброєю і бойовим кличем. Хто впевнений в тому, що символічні пересування танків гарантують більше безпеки на східних кордонах альянсу, той сильно помиляється", - заявив німецький дипломат.

Штайнмаєр наголосив, що в нинішніх умовах позиція демонстрування сили стає "фатальною помилкою" і додав, що крім бажання оборонятися, також потрібно бути завжди готовими до діалогу.

У той же час постійне брязкання зброєю Росією, як і регулярні провокації із застосуванням бойових літаків і кораблів по відношенню до країн - учасниць НАТО, схоже, Вальтера Штайнмаєра не особливо хвилюють, що вкрай дивно.

Нагадаємо, з 7 по 17 червня в Польщі пройшли наймасштабніші в історії збройних сил країни військові навчання "Анаконда 2016". Для участі в ній з'їхалася 31 тисяч військових з 24 країн, а також було задіяно 3000 одиниць різної бойової техніки. В рамках навчань відпрацьовували відбиття прихованого нападу зі сходу. Тоді ці вчення у Росії викликали небувалу істерику.

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...