Крим належить Україні, Росія його "віджала": Ахеджакова зробила різку заяву

Російська актриса театру і кіно Лія Ахеджакова публічно визнала факт крадіжки Росією українського Криму. В інтерв'ю виданню "Собеседник" артистка зізналася у великій любові до півострова, проте наголосила: він належить Україні, повідомляють Патріоти України.

"Я дуже люблю Крим - там моє дитинство, там маму і тата лікували від туберкульозу, там мої піонерські табори, туди ми їздили всім ТЮГом, там будинок відпочинку СОТ - театральний будинок. Я Крим весь об'їздила, він частина мого життя. Але це зовсім не виправдовує злодійство. Я вважаю: Крим належить Україні. Як це можна - віджати житлоплощу у сусіда? Особливо коли в будинку у нього проблеми..." - заявила Ахеджакова.

За словами народної артистки Росії, на батьківщині за позицію її вже охрестили терористкою. "Тепер я - "терористка" щодо Криму. Щоправда, я "терорист" у компанії найшанованіших представників нашої культури. Ми - "вороги народу" і, головне,"терористи". Але така компанія дивовижна - честь для мене", - сказала Ахеджакова, маючи на увазі так званий список кримоненависників.

Нагадаємо, окупанти склали список письменників, акторів і режисерів, які не визнали Крим російським і негативно відгукувалися про анексію. До нього увійшли Борис Акунін, Олександр Сокуров, Андрій Макаревич, Лія Ахеджакова, Володимир Войнович, Ксенія Собчак, Людмила Улицька, Віктор Шендерович, Михайло Єфремов. Картотеку "неправильних" діячів пообіцяли поповнювати.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...