Куди спрямовує Австрію "наречена Путіна", або Нейтралітет на користь держави-агресора і на біду його жертві

​Глава МЗС Австрії зайняла несправедливу позицію по відношенню до України. Так "нейтральна" та "незаангажована" покладає провину за російсько-українську війну на обидві сторони.

Путін і КнайсльНезважаючи на те, що Австрію і, зокрема, голова МЗС Карін Кнайсль дотримується загальноєвропейського підходу, який засуджує збройну агресію на Донбасі, Кнайсль також не виключає частку провини України в стосунках з окупантами. Про це розповідає український журналіст Роман Цимбалюк у своєму відеоблозі, зазначають Патріоти України.

"Дуже цікава позиція австрійців. Вони як дійсно нейтральна країна критикують всіх потроху. Трішечки покритикували Україну і, звісно, дісталося і російським партнерам. Мені не подобається такий підхід австрійців, тому що вони, ніби як намагаючись зберегти нейтральність і рівновіддаленість від Росії і України, транслюють тезу, що обидві сторони винні", — говорить він.

Як приклад Цимбалюк привів невдоволення Кнайсль тим, що Україна не допустила російських спостерігачів на вибори, а Росія захопила українські військові кораблі в Керченській протоці.

"Подумаєш, вона захопила три військових кораблі і команди посадила їх у СІЗО. І ще десятки людей знаходяться в статусі політв'язнів, ми так їх сприймаємо, в російських в'язницях. І особливо шансу на їх повернення немає. Але різниця тільки в тому, що від дій України в частині виборів не постраждав жоден громадянин Російської Федерації", — обурився журналіст.

Підсумовуючи, Цимбалюк додав, що така риторика глави МЗС Австрії нагадує йому лише спробу обернути в красиву обгортку газові справи з Росією. Адже Кнайсль прямо сказала, що вона буде дуже незадоволена, якщо американці все-таки втілять в життя свої погрози і введуть санкції проти компаній, які будують "Північний потік-2".

Раптово вирішив "розширити бізнес": Відомий австрійський банк вляпався в гучний скандал через Росію

вівторок, 16 квітень 2024, 13:55

Австрійський банк Raiffeisen Bank International нещодавно розмістив десятки оголошень про вакансії в Росії. Компанія має амбітні плани щодо розвитку в країні-агресорці, що суперечить офіційній обіцянці піти з ринку. Видання Financial Times виявило, що ...

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...