"Кульгава качка" і добра справа на останок: Порошенко проситиме Обаму надати летальну зброю

А ще український президент пропонує прийняти щодо Росії новий варіант "поправки Джексона-Веніка".

Петро Порошенко у Нью-Йорку. Фото:Twitter

Президент Порошенко зараз в Нью-Йорку, де проходить саміт з питань мігрантів, скликаний Бараком Обамою. Український президент візьме в ньому участь, виступить на Генасамблеї ООН і не тільки. Нас чекають кілька неймовірно напружених днів, коли новини з штаб-квартири ООН будуть надходити буквально кожні 10 хвилин. Про це пишуть Подробности, передають Патріоти України.

У президента Порошенка дуже напружений графік сьогодні. Зранку він встиг провести перші зустрічі. Почав з розмови з крупними американськими бізнесменами. Закликав інвестувати в Україну і розповів про ті реформи, які зараз проводяться - в тому числі і для того, щоб західний бізнес не боявся вкладати гроші в нашу країну.

Мовляв, "Україна зараз починає велику програму приватизації" та відкрита для того, щоб ці об'єкти купували представники найбільших корпорацій. Зрозуміло, що у всіх на устах слово "корупція". І Петро Порошенко дуже чітко висловився "боротьба з нею - його місія як Президента, а його особистий пріоритет зараз - зруйнувати корупційні схеми".

"Це означає не тільки садити за ґрати міністрів-корупціонерів, чим ми займаємося, садити губернаторів областей, депутатів-корупціонерів, чого ніколи не було в нашій країні. Але ми показуємо на багатьох прикладах, що діємо рішуче, і ніхто не зможе уникнути відповідальності за корупцію", - сказав Порошенко.

Далі стартували двосторонні переговори, у тому числі і розмова з віце-президентом Байденом. Напередодні - відразу після прильоту - президент поділився планами. Він вважає, що саме зараз настав час просити американську адміністрацію про надання Україні летальних озброєнь.

А ще він пропонує прийняти щодо Росії новий варіант "поправки Джексона-Веніка" - якщо пам'ятаєте з історії, в сімдесятих США застосували її проти Радянського союзу, мита тоді виросли в десятки разів - це був по суті аналог нинішніх економічних санкцій.

І до цієї хвилині президент вже встиг взяти участь в міграційному саміті. Як відомо, його в рамках Генеральної асамблеї скликав Барак Обама, щоб всі країни світу, а не тільки Європа, підключилися до вирішення проблеми, з якою ЄС вже не справляється.

“Це нам зв’язує руки": Боєць "Азову" розповів про критичні проблеми українського війська

понеділок, 29 квітень 2024, 13:22

У Збройних силах України часто бувають ситуації, коли зброя є, а снарядів до неї немає, і навпаки. А деякі командири віддають нелогічні накази. Це все "зав'язує" руки бійцям та заважає результативно воювати. Про це боєць 12-ї бригади Національної гвард...

Було б бажання: Польща здатна закрити небо над західними регіонами України, - Повітряні сили

понеділок, 29 квітень 2024, 12:56

Польща має системи протиповітряної оборони великого радіуса дії Patriot, тож технічно здатна закрити небо над західними регіонами України. Але в першу чергу для цього потрібна політична воля. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Єв...