«Купка бездарних людей?»: Інтерв'ю Саакашвілі виданню The Guardian переросло в скандал

Кореспондент британської газети The Guardian Шон Уокер, який брав інтерв'ю у голови Одеської обласної державної адміністрації, стверджує, що Саакашвілі саме так назвав новий Кабінет Міністрів України.

Інтерв'ю Саакашвілі виданнюThe Guardian переросло в скандал. Фото: URA.RU.

Кореспондент британської газети The Guardian Шон Уокер, який брав інтерв'ю у голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі звинуватив політика у брехні. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter у відповідь на звинувачення з боку одеського губернатора в перекручуванні його слів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Уокер написав, що переслухав аудіозапис розмови і встановив, що губернатор Одеської області дійсно назвав новий уряд України «купкою бездарних людей».

«Несмотря на то что Саакашвили отрицает это в Facebook, он действительно назвал новое правительство «кучкой бездарных людей». Только что проверил мою аудиозапись», — написав журналіст.

Уокер при цьому розмістив посилання на пост Саакашвілі в Facebook, де той, коментуючи статтю в The Guardian, написав, що не дивлячись на «серйозні зауваження до того, як формувався Кабінет міністрів України», який в результаті вийшов «слабшим, ніж хотілося б» , він ніколи б не назвав цей уряд «купкою бездарних людей». При цьому глава Одеської ОДА закликав редакцію видання виправити «явні помилки».

«Мой давний знакомый Шон Уокер, которого я считаю хорошим журналистом, явно перекрутил наш с ним разговор. У меня есть серьезные замечания к тому, как формировался Кабинет министров Украины в результате многих договорняков и компромиссов и мы действительно получили более слабый его состав, чем хотелось бы. Мой друг Владимир Гройсман, с которым у меня совпадает видение по многим вопросам, оказался в довольно затруднительном положении, но я бы никогда не назвал это правительство «кучкой бездарных людей», хотя там и есть те, кто были замешаны в коррупции, представители правительства Арсения Яценюка и те, кто очень слабы в условиях стоящих перед Украиной вызовов. Я достаточно критически отношусь к проблемам нашей власти, но, к сожалению, целый ряд моих цитат приведены неправильно и надеюсь, редакция исправит явные ошибки. В целом статья авторитетной британской газете хорошо отзывается об Одессе и положительно пишет о наших попытках реально изменить положение вещей, я считаю, что такая реклама, несмотря на вышеизложенные перегибы, нам всегда полезна. И конечно, я настаиваю на том, где в этой статье меня цитируют правильно, в части того, что половинчатые реформы не работают и нужно идти до конца», — написав Саакашвілі.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...