Курс "на Москву"? Ердоган розповів, як змінить відносини з ЄС після референдуму

Президент Туреччини обіцяє перегляд відносин "від А до Я".

Ердоган. Фото: realnewsland.ru

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, критику на адресу якого нещодавно висловив президент Німеччини, розповів, як має намір будувати відносини з Європейським союзом після квітневого референдуму. Свої плани щодо ЄС Ердоган розкрив, в інтерв'ю медіакомпанії CNN Turk, передають Патріоти України.

За словами Ердогана, Євросоюз залишиться важливим економічним партнером Туреччини, проте всі адміністративні і політичні угоди з ЄС будуть піддані радикальному перегляду.

Президент Туреччини обіцяє перегляд відносин "від А до Я", зокрема, договору про міграцію, згідно з яким біженці, що нелегально потрапили в країни ЄС, депортуються на турецьку територію.

Відносини Туреччини та ЄС загострилися після невдалої спроби військового перевороту влітку 2016 року, коли президент Ердоган взяв курс на посилення своєї особистої влади і репресії проти опозиції. Референдум, який відбудеться в квітні, повинен вирішити питання про перехід країни від парламентської до президентської форми правління - ці плани також викликали критику з боку ЄС.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...