Курт Волкер розповів про головне прагнення Москви на президентських виборах України

Путін та його оточення впевнені, хто б з найрейтинговіших кандидатів не став наступним президентом України, зможуть дотиснути та домовитись на своїх умовах. Аби тільки не Порошенко. Тому архіважливо не допустити його до другого туру.

Курт Волкер вважає, що Росія будь-що прагне прибрати президента Петра Порошенка, зазначають Патріоти України.

Про це спецпредставник Держдепартаменту США з питань України заявив в кулуарах Мюнхенської конференції, відповідаючи на питання про підтримку Росією будь-кого з кандидатів в Україні.

"Те, що вони намагаються зробити, - це атакувати Порошенко і послабити Порошенко", - пояснив американський дипломат.

"Вони (Кремль, - ред.) Дуже хочуть бачити його відстороненим від влади, і я думаю, що вони сподіваються, що зможуть укласти якусь угоду, яка вигідна Росії з новим урядом, тому що вони не отримують цього від Порошенка", - сказав Волкер.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....