Китай проти Америки: В Піднебесній представили новий "стелс" - винищувач J-20 (фото)

J-20 називають надією КНР на скорочення військово-технологічного відставання від США.

Винищувач J-20. Фото: Правда-ТВ.

У Китаї на авіашоу Airshow China-2016 дебютував винищувач китайського виробництва Chengdu J-20, який виготовлений із застосуванням технології "стелс", передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"На авіашоу у південному місті Чжухай Пекін хоче продемонструвати свої амбіції в цивільній авіації і підкреслити свої амбіції у розбудові обороноздатності країни. Китай має намір обігнати США як найбільшого гравця на світовому авіаринку в наступному десятилітті", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що два літаки J-20 "пронеслися над сотнями глядачів на церемонії відкриття шоу".

Експерти кажуть, що J-20, який вперше був представлений у 2010 році, є великою надією КНР на скорочення військово-технологічного відставання від США.

Відзначається, що це вже другий успішний дебют літака з технологією "стелс" після представлення в Чжухаї літака J-31 у 2014 році.

Втім наразі питання в тому, чи зможе J-20 за своїми бойовими якостями зрівнятися з основним конкурентом – F-22 "Раптор" або F-35 від Lockheed Martin.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...