Китайська влада взяла повний контроль над інформпростором: У Піднебесній заборонили публікувати новини

Введена заборона стосується «поточних новин» політики, економіки, міжнародних відносин та соціальної сфери.

Китай заборонив публікувати новини в інтернеті без схвалення держави. Фото: ukrday.net.

Державне управління Китаю з питань кіберпростору, яке курує інтернет, заборонило найбільшим національним новинних порталам, в тому числі Sina Corp., Tencent Holdings Ltd і Sohu.com, публікувати оригінальні новинні повідомлення. Тепер на цих сайтах можуть виходити новини тільки з агентств і ЗМІ, підконтрольних державі, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Повідомляється, що окремі оригінальні публікації на цих новинних порталах «серйозно порушили» встановлені правила, надавши «величезний негативний ефект».

Введена заборона стосується «поточних новин» політики, економіки, міжнародних відносин та соціальної сфери. У разі порушення компанії чекають штрафні санкції.

Заборона дає владі практично повний контроль над розміщенням новинних заміток в мережі. Агентство також пише, що голова КНР Сі Цзіньпін раніше вже заявляв про те, що китайські засоби масової інформації повинні служити інтересам Комуністичної партії.

На початку липня CAC заборонило національним новинним порталам Китаю публікувати замітки на основі інформації соцмереж і блогів без перевірки і підтвердження. Зроблено це було «з метою подальшої боротьби і запобігання публікації неправдивої інформації в інтернеті».

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...