Китайців закликали готуватися до "народної війни на морі"

​Арбітражний суд в Гаазі виніс рішення з приводу спірних островів Наньша (Спратлі) в Південно-Китайському морі на користь Філіппін.

У Китаї почали готуватися до війни на морі. Фото: newinform.com.

Міністр оборони і член Держради Китайської народної республіки Чан Ваньцюань попередив про існування морських загроз безпеки Китаю і закликав готуватися до «народної війни на морі» для збереження суверенітету країни. Про це він заявив в ході інспекційної поїздки по прибережним районам провінції Чжецзян в Східному Китаї, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Міністр «проінспектував роботу національної оборони» і заявив, що армія, поліція і народ «повинні готується до мобілізації на захист суверенітету і територіальної цілісності країни». Він також розпорядився пропагувати заняття з цивільної оборони.

Заява міністра оборони була зроблена через кілька тижнів після того, як Арбітражний суд в Гаазі виніс рішення з приводу спірних островів Наньша (Спратлі) в Південно-Китайському морі, право на які оскаржували Філіппіни.

Суд постановив, що Китай не має «історичного права» на спірні території, крім того, спірні території архіпелагу Наньша (Спратлі) островами не є і виняткову економічну зону не утворюють. Китай відповів, що не вважає чинним рішення Постійної палати Третейського суду в Гаазі, не визнає і не приймає його.

Японські ЗМІ зазначають, що на тлі цього рішення китайський флот провів в Східно-Китайському морі навчання, які в заяві міністерства оборони називаються «плановими».

"Мы русские! Мы победим!": Титуловану російську спорстменку викрито у підтримці війни проти України

четвер, 16 травень 2024, 21:30

Російська п'ятиборка Ульяна Баташова, яка отримала статус «нейтральної» та отримала допуск до міжнародних змагань, в соціальних мережах підтримує війну проти України Про це інформує Base of Ukrainian Sports, передають Патріоти України. . В Instagram Б...

"Піднімайте руки, виходьте": У ГУР Міноборони показали вуличні бої у Вовчанську (відео)

четвер, 16 травень 2024, 21:20

Українські військові Головного управління розвідки Міноборони знищують російських окупантів під час вуличних боїв у Вовчанську Харківської області. Відповідне відео опубліковано у Facebook української військової розвідки 16 травня, передають Патріоти У...