"Легальний фашизм - національна ганьба": Активістки Femen влаштували провокацію в Мадриді (відео)

Дівчата спробували зірвати акцію прихильників диктатора Франко.

Три активістки руху Femen увірвалися в натовп людей, які зібралися 18 листопада у Мадриді з нагоди роковин смерті колишнього диктатора Іспанії Франсіско Франко. Поліція запобігла сутичці між натовпом та активістками, повідомляють Патріоти України з посиланням на El Mundo.

На грудях активісток Femen були написи "легальний фашизм - національна ганьба", на спинах - "Стоп 20N". Поліції вдалося швидко ізолювати учасниць Femen від агресивно налаштованого проти них натовпу і уникнути зіткнень.

Прихильники Франсіско Франко щороку в найближчу до 20 листопада неділю урочисто відзначають річницю смерті диктатора Франсіско Франко.

У їхніх рядах ця дата має усталену назву 20N (de noviembre), оскільки 20 литопада не лише помер Франко, а й був страчений (у 1936 році) Хосе Антоніо Прімо де Рівера, засновник націоналістичної партії "Фаланж Еспаньола".

Цьогорічні акції пройшли на тлі планів іспанського уряду ексгумувати та перепоховати останки диктатора. Сім'я Франко і противник ексгумації вважають, що це рішення є політичною маніпуляцією.

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...