​Лещата стискаються: Молдова і Україна розпочали спільний митний контроль Придністров'я​

Молдавсько-український КПП почав роботу на придністровській ділянці кордону.

Молдовсько-український кордон. Фото: roadsweb.wordpress.com.

Перший спільний молдавсько-український митний пункт пропуску Кучурган - Первомайськ 31 травня розпочав роботу на придністровській ділянці кордону з Україною, пишуть Патріоти України з посиланням на Русского еврея.

У Кишиневі та Києві вважають, що відкриття таких пунктів значно знизить корупційну складову при перевезенні товарів і вантажів.

Тим часом у Тирасполі вже заявили про економічну блокаду регіону і порушення умов переговорного процесу щодо врегулювання замороженого конфлікту у форматі 5 + 2 (де Кишинів і Тирасполь - сторони конфлікту, Росія, Україна і ОБСЄ - гаранти-сторони, ЄС і США - спостерігачі).

Як вважають в Кишиневі, нововведення значно спростить життя придністровським економічним агентам, які займаються експортом. До цього часу для оформлення сертифікатів на вивіз товарів їм доводилося їхати на найближчу митницю в правобережній Молдові. Тепер це можна буде зробити прямо на кордоні.

«Все зміниться в кращу сторону, буде спрощена процедура оформлення, все можна буде зробити на місці», - цитують місцеві ЗМІ думку віце-прем'єра молдавського уряду Георге Бела.

У перші шість місяців тут буде контролюватися тільки експорт з Придністров'я. Через півроку молдавські та українські митники почнуть спільний контроль і ввезеного в регіон імпорту. За цей час Кишинів і Тирасполь повинні обговорити розміри мит на товари і нові правила ввезення та інші питання, пов'язані з переміщенням громадян і вантажів.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...