Літаки Путіна над столицями ЄС: Анджей Дуда попередив про небезпеку

Російські провокації польський лідер вважає "перевіркою євроатлантичної системи безпеки".

Анджей Дуда. Фото: Рейтерс.

Світова громадськість не повинна ігнорувати російські провокації, тому що їх наслідком буде російська агресія в Європі. З такою заявою виступив президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі з президентами Чехії, Угорщини та Словаччини, передають Патріоти України.

Російські провокації польський лідер вважає "перевіркою євроатлантичної системи безпеки". Він упевнений, що в разі відсутності реакції росіяни перейдуть до більш рішучих дій. "Якщо ми не реагуємо, то завтра у нас будуть російські літаки над Прагою, над Варшавою, а післязавтра - можливо, над Берліном", - сказав Дуда.

Президент Словаччини Андрій Киска підтвердив, що Росія несе загрозу безпеці в регіоні. "Що буде, якщо ми будемо стверджувати, що російська пропаганда і дезінформація - це вигадка чи параноя і не впливає на наші країни? Ми повинні усвідомити, що будь-яка така діяльність підриває безпеку наших країн і порушує єдність в центрі НАТО по спільній оборони", - зазначив він.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...