Людей узагалі не шкодують: Під Горлівкою росіяни перейшли у наступ, однак зазнали численних втрат (відео)

Сепаратисти під керівництвом російських кадрових військових атакували висотні позиції, котрі прикривали ЗСУ. Розвідка боєм завершилася для ворога плачевно. Ворог помстився за поразку потужним артилерійським вогнем.

Поблизу Горлівки росіяни пішли у наступ, серед захисників України є втрати (відео)

У районі Горлівки бойовики пішли в наступ, але дістали швидку відсіч і зазнали великих втрат. Українські військові на лінії фронту говорять про щонайменше 30 вбитих бойовиків, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Сепаратисти під керівництвом російських кадрових військових атакували висотні позиції, котрі прикривали ЗСУ. "Бій тривав дві з половиною години. У них біля 30 "двохсотих" і поранених теж багато", - розповів командир української військової частини Олександр Олійник.

Вояки кажуть, що бойовики збільшили присутність своїх найманців у Горлівці. Тому ця спроба наступу, можливо, не остання. "Людей узагалі не шкодують. Ні зброї, ні людей. У Росії ніколи людей не шкодували", - каже один із бійців сил АТО.

Уже після проваленої атаки проросійські сили накрили позиції ЗСУ з артилерії. Бійці кажуть, що це була помста за поразку в бою. Вдень по розташуванню українських воїнів уже стріляв снайпер. Журналістам і спостерігачам ОБСЄ довелося залишити передову позицію з огляду на небезпеку.

Українські військові встигли передати вітання волонтерам, яких назвали другою армією, та похвалитися нагородами від Міноборони. Кажуть, отримувати їх було приємно, а День Збройних сил відзначатимуть зі зброєю в руках і з подвійним ентузіазмом.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...