"Люди мають розуміти обидві мови": Польща відмовилася підписати лист Угорщини проти українського освітнього закону

Вітольд Ващиковський закликав угорців "вирішити ситуацію менш емоційним способом".

Вітольд Ващиковський. Фото: Рейтерс.

МЗС Польщі відмовило Угорщині у підписанні спільного листа до української влади щодо закону про освіту в Україні. Про це заявив глава польського МЗС Вітольд Ващиковський, передають Патріоти України із посиланням на "Європейську правду".

"Це двостороння справа між Угорщиною та Україною. Я не політизуватиму цю проблему, зважаючи на складнощі України через російську агресію. Переконаний, що цю ситуацію можна вирішити менш емоційним способом", - сказав польський міністр.

Ващиковський зазначив, що польська меншина має лише кілька двомовних шкіл в Україні, тому Варшава не вважає це великою проблемою і не збирається долучатися до заяв глави МЗС Угорщини Петера Сійярто.

"Я розумію ситуацію угорців: вони живуть у великому анклаві, і там є багато шкіл, де головною мовою є угорська. Але, чесно кажучи, це звучить неприродно для мене, тому що люди, які живуть там, мають розуміти обидві мови", - додав глава МЗС Польщі.

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...