Лише як свідок: Холодницький про роль Ігоря Кононенка у справах за заявою екс-міністра Абромавічуса

​Звинувачення у тиску на Абромавічуса Кононенкові не висувались.

Ігор Кононенко. Фото:www.pravda.com.ua

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький стверджує, що народний депутат від БПП Ігор Кононенко проходить як свідок у справах, відкритим за заявою екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса. Про це він повідомив в інтерв'ю Главкому, передають Патріоти України.

"Зараз справа за епізодом з Пасішником (виконавчий директор" Нафтогазу України ", якого екс-міністр економіки Абромавічус звинуватив у тиску - нібито Пасішник вимагав призначити його заступником міністра. - Ред.) відправлено до суду.

За іншими епізодами злочину, про які також заявляв міністр, слідство триває - потрібно здійснити велику кількість дій, в тому числі, дій в рамках міжнародного співробітництва. Адже мова йде не тільки про Кононенка у всіх цих матеріалах", - сказав Холодницький.

"Щодо ролі Кононенка в "тиску" на міністра економіки - в заяві про злочин повідомлялося, що, нібито, Пасішник був людиною Кононенка і від нього представлявся. Це вже спростували всі, в тому числі, і сам Абромавічус", - повідомив прокурор.

За його словами, звинувачення в тиску на міністра Кононенкові не висувались, і він не фігурує в матеріалах. "Але слідство триває за іншими епізодами, які називав екс-міністр економіки", - сказав Холодницький, зазначивши, що прізвище Ігоря Кононенка в них перебуває в статусі свідка.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...