Маємо мету, треба до неї йти: шанс повернути Крим є тільки за умови руйнування російської державності - Володимир Фесенко

Путін з власної волі Крим не поверне, а в України поки що сил на це немає.

Володимир Фесенко. Фото:espreso.tv

Повернути анексований Росією український півострві можна буде лише після руйнування російської державності. Таку думку висловив голова правління Центру політичних досліджень Пента, відомий політолог Володимир Фесенко, в чаті, який пройшов у виданні Главред, повідомляють Патріоти України.

"РФ з власної волі не поверне нам Крим. Скажу, можливо, не дуже популярну річ, і ми теж самі власними силами не зможемо повернути Крим. Це можливо тільки в разі руйнування сучасної російської державності. Тоді в нас з'явиться шанс повернути Крим", - говорить експерт.

Що стосується окупованих територій Донецької та Луганської області, Фесенко був більш оптимістичний.

"Для Донбасу - шансів більше. Путін може піти на поступки і під тиском Заходу, і під тиском економічної кризи, але все одно він буде намагатися зберегти хоча б частковий контроль над нині окупованими територіями Донбасу.

Поки більш імовірно збереження статус-кво в зоні конфлікту. Я не впевнений, що Путін готовий вивести з Донбасу своїх військових і спецслужби. Відповідно цей регіон ще залишиться на час неспокійним", - заявив політолог.

Він також підкреслив, що конфлікт на Донбасі буде поступово заморожуватися. "Швидше за все, заморожування конфлікту, але не відразу. Буде і пошук мирної формули, і локальні спроби ескалації конфлікту, але в наступному році найбільш вірогідний сценарій - поступове напівзамороження конфлікту", - сказав Володимир Фесенко.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...