"Маленька ядерна війна, або Навіщо Трампу бомбити Воронеж", - блогер

Фото: ФБ

"Увесь минулий рік у геополітичній грі тільки й мови було, що про ядерну війну. Але якщо Росія наганяє страх своєю дубинкою, яка може або в пускових шахтах підірватися, або ж кудись не туди впасти, дідусь Трамп має доступ до червоної кнопки, яка здатна стерти півсвіту з лиця Землі", - пише Олексій Чибісов для maximum.fm, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Цьогоріч історія продовжується. У Кремлі кажуть, що нарощують свою бойову міць, а в Білому домі, схоже, зрозуміли, що превентивний удар по ворогу – не є погано, але при цьому робити довгоочікуваний всіма океан досить небезпечно через радіаційні хмари, які обов'язково виникнуть.

Саме тому у Пентагоні вирішили створити дещо менші боєголовки для того, щоб можна було точково розбомбити Воронеж, або ще якесь місто, не задавши при цьому шкоди екології та людству.

Для цього адміністрація США розробляє нову ядерну стратегію міністерства оборони. Згідно із цим документом, як припускають вашингтонські ЗМІ, американці хочуть розробити нову бойову частину, яка зробить ракети Trident зброєю малої потужності. Звісно, цей термін "малої", трохи смішний, оскільки йдеться про принаймні сотню кілотонн у тротиловому еквіваленті

Наразі більшість ядерних ракет США, які належать до розгорнутих, розміщено на атомних субмаринах. Аж 32 відсотки з них складають "Трайденти", які розробила вже легендарна Lockheed Martin, що є найбільшою у світі компанією військово-промислового комплексу.

Нові послаблені ракети, як очікується, надійдуть до військово-морських сил США вже через кілька років. Скоріше за все, інженери із завданням зробити боєголовку менш потужною, впораються досить швидко, тож, процес більше затягнуть випробування та бюрократія".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...