"Мало не здасться!": Лукашенко несподівано влаштував істерику через ракети США у Європі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий спільно з Росією протистояти розміщенню США ракет в Європі, повідомляють Патріоти України.

Глава сусідньої держави зазначив, що вірить Москві в тому, що вона не порушувала Договір про ракети середньої і меншої дальності. Щодо потенційної загрози для безпеки Білорусі, то Лукашенко додав, що "це (розрив ДРСМД) катастрофа, особливо для нас".

"Я боюся того, що американці скористаються моментом - зірвали цей договір і розмістять ракети в Європі. Ось тут уже мало не здасться і нам. Тому нам треба буде разом з Росією думати про заходи у відповідь. Від цього нікуди не дінешся, якщо це станеться. А гірше буде, якщо ці ракети будуть розміщені (не дай бог, гіпотетично) на території України. Тому моя відповідь однозначна: я категорично проти (розриву ДРСМД)", – повідомив Лукашенко.

Білоруський лідер наголосив, що НАТО може наважиться на розміщення ракет в Європі. "Мені здається, що хоча Північноатлантичний альянс заявляє про те, що вони не збираються розміщувати в Європі ці ракети, це просто блеф. В іншому випадку - навіщо виходити? Навіщо було руйнувати цей договір?" – додав він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...