​Мати й сестра Надії Савченко штурмували кабінет суддів, після чого Віра заявила про "величезний тиск" на суддів

Чергове шоу не пом’якшило долі скандальної нардепки.

Після оголошення рішення судді пішли із залу засідань у кабінет. До дверей кабінету мовчки попрямувала Савченки. Їх не пропустили всередину правоохоронці. "Заберіть руки від сестри!" – закричала зі скляної "клітки" Надія Савченко, зазначають Патріоти України.

Після невдалої спроби прорватися в кабінет Віра заявила про "тиск" на суддів із боку Служби безпеки України. За її словами, судді бояться. "Як ви помітили, коли суд писав постанову, прокурори змогли зайти до суддів... що у принципі заборонено", – зазначила нардеп. Хтось із присутніх повідомив, що це були не прокурори. 22 березня Верховна Рада позбавила нардепа Савченко недоторканності і дала дозвіл на її затримання й арешт. 23 березня суд заарештував депутата без права застави. 13 липня запобіжний захід продовжили ще на два місяці.

Савченко підозрюють у підготовці терористичного акту, змові з метою насильницького повалення конституційного ладу, підготовці до посягання на життя державних діячів. Луценко стверджував, що Савченко та глава "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан планували "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва. Із цією метою вони нібито домовилися про постачання зброї з ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком.

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...