"МАУ" Коломойського заборгували Україні мільйони доларів

У 2014-2015 роках "МАУ" зібрали з пасажирів понад 4 мільйони доларів авіазбору, які залишили собі.

Найбільший перевізник країни – "Міжнародні авіалінії України" Ігоря Коломойського та Арона Майберга – з 2014-го почав накопичувати борг зі сплати авіаційного збору, пишуть Патріоти України з посиланням на канал 24.

У 2014 році Державіаслужба планувала заборонити доступ до нових авіамаршрутів компаніям, які мають заборгованість перед державою. Однак тодішній голова Державіаслужби Денис Антонюк, який більшу частину професійного життя працював в "МАУ", після консультацій з юристом "МАУ", погодився прибрати вимогу щодо сплати боргів.

Детективи Національного антикорупційного бюро з’ясували, як це трапилося. Денис Антонюк відправив Порядок на узгодження юристу Дмитру Денісову, компанія якого обслуговувала "МАУ" в юридичних питаннях. Дмитро Денісов серед іншого викреслив з документу вимогу щодо сплати боргів і повернув документ Денису Антонюку. Тодішній голова Державіаслужби підписав його без цієї вимоги.

Денис Антонюк вважає, що вчинив правильно.

- Не вішайте на нас чужу функцію. Ми можемо перевірити, літаки справні чи ні, люди, які літають за штурвалом, сертифіковані чи ні, а ось сплачені чи не сплачені, вчасно чи невчасно податки, це не сюди, це не в Державіаслужбу. Якщо "МАУ" винна державі грошей, це мусить вирішувати прокуратура, Мінфін та податкова, – вважає він.

На думку детективів Національного антикорупційного бюро, це дозволило "МАУ" продовжувати збирати збір з громадян і не перераховувати його державі. У 2014-2015 роках "МАУ" зібрали з пасажирів понад 4 000 000 доларів авіазбору і залишили собі.

Наразі авіакомпанія Коломойського намагається довести в адмінсуді, що Державіаслужба не мала права виставляти їй рахунки на сплату авіазбору, який сама "МАУ" стягувала з пасажирів, оскільки збір не був чітко виписаний в законодавстві. Позов у першій інстанції "МАУ" програла в листопаді 2016 року.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...