"Мені важко це прийняти": Президент Польщі зробив різку заяву про санкції проти РФ і "Північний потік-2"

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що йому важко зрозуміти підтримку деякими європейськими країнами будівництва газопроводу "Північний потік-2". Про це він заявив в ефірі TVP Info, повідомляють Патріоти України.

Анджей Дуда зауважив, що санкційну політику ЄС варто переглянути для збільшення тиску на Російську Федерацію.

"Є санкції, і вони повинні бути збережені. Їх також треба проаналізувати, тому що їх можна підготувати ще краще, щоб чинили ще більший тиск, щоб Росії було ще складніше", – зазначив Дуда.

Він додав, що йому важко зрозуміти підтримку європейцями газопроводу "Північний потік-2", що призведе до домінування російського "Газпрому" на європейському ринку.

"Той факт, що в Європейському Союзі не сказали рішучого "стоп" "Газпрому", що "Газпром" просувається в Європейському Союзі, і багато країн Європейського Союзу, їх лідери, спокійно з цим погоджуються – це те, що мені важко прийняти. Ми постійно обговорюємо цю проблему", – наголосив він.

Крім того, Дуда додав, що у протистоянні "Газпрому" США "будуть нашим найбільшим союзником".

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...